Autocad programında standart antetlere teknik resim vs. çizdikten sonra kullanıcıların en çok sıkıntı yaşadığı konu, bunları nasıl standart kağıtlara taşmadan, sorunsuz şekilde a2, a3, a4 kağıtlara çıktı alacağımızdır. Autocad Plot yani Yazdırma seçeneklerinin içerisinde yapılacak olan bir dizi ayar ile bunları yapmak gerçekten çok kolaydır. Aşağıdaki adımları takip ederek, Autocad'de oluşturmuş olduğunuz standart antetli çizimlerinizi, sorunsuz şekilde standart kağıtlara çıktı olarak alabilirsiniz.
AutoCAD'de Standart Antetler Nasıl Sorunsuz Şekilde PDF Olarak Kaydedilir ve Çıktı Alınır?
![[Resim: Screenshot_1-4.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_1-4.png)
Autocad içerisinde aynı şu şekilde örneğin bir a3 antetimiz olsun. PDF'e çevirip çıktı almamız gereken bölge sadece antetin olduğu bölge olmalı.
![[Resim: Screenshot_2-4.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_2-4.png)
Autocad içerisinde antetleri taşmadan sorunsuz bir şekilde PDF olarak kaydedip çıktı almak için, yukarıda kırmızı ok ve kutucukla gösterilen yazıcı simgesine tıklayalım ya da Ctrl+P yapıp Autocad yazdırma ayarlarını açalım.
![[Resim: Screenshot_3-5.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_3-5.png)
Autocad içerisinde antetleri taşmadan sorunsuz bir şekilde PDF olarak kaydedip çıktı almak için karşımıza çıkan bu ekranda, mavi kutucukla gösterilen açılır seçeneklerden DWG to PDF olan seçeneği seçelim. Ardından, bizim örneğimizde A3 antet olduğundan ISO full bleed A3 seçeneğini kırmızı kutucuğun içerisinde olduğu gibi seçelim. Örneğin sizin kağıdınız a2 ise siz ISO full bleed A2 seçeneğini seçin. Yeşil kutucuk ile gösterilen Plot Scale ayarlarından Fit To Paper üzerindeki tiki kaldırıp, Scale kısmını 1:1 ayarlayalım. Yeşil kutucuğun hemen yanındaki Center the Plot seçeneğini işaretleyelim. Kırmızı kutucukta şeçtiğimiz kağıt oryantasyonuna göre sarı kutucuğun içerisinde gösterilmiş olan Drawing Orientation kısmından uygun olan seçeneği seçelim. Zaten mavi kutucuğun yanındaki ekrandan, kağıdın düzgün olup olmadığı görünecektir.
![[Resim: Screenshot_4-4.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_4-4.png)
Autocad içerisinde antetleri taşmadan sorunsuz bir şekilde PDF olarak kaydedip çıktı almak istediğimiz antet bölümünü seçebilmek için kırmızı okla gösterilen Window seçeneğini seçelim.
![[Resim: Screenshot_5-3.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_5-3.png)
Autocad içerisinde antetleri taşmadan sorunsuz bir şekilde PDF olarak kaydedip çıktı almak istediğimiz antet sınırlarını mouse ile yukarıda gösterildiği gibi seçelim.
![[Resim: Screenshot_6-3.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_6-3.png)
Autocad içerisinde antetleri taşmadan sorunsuz bir şekilde PDF olarak kaydedip çıktı alma işlemini sonlandırmak için yukarıdaki ekranda kırmızı okla gösterilen OK tuşuna basalım.
![[Resim: Screenshot_7-3.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_7-3.png)
OK tuşuna bastıktan sonra Save tuşuna basalım ve işlemi sonlandıralım.
![[Resim: Screenshot_8-2.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_8-2.png)
Gördüğünüz üzere a3 antedimiz, gayet uygun bir şekilde PDF olarak kaydedildi. Bunu gönül rahatlığıyla çıktı alabilirsiniz...
Yorumlarınızı ve sorularınızı HIZLI CEVAP kısmında belirtmeyi unutmayınız!
Benzer Konular:
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)