Solidworks'te tasarım yaparken, belli bir eksenin etrafında kapalı başka bir çizimin dödürülme işlemş yapılacaksa genelde revolve komutu yani dödürerek katık oluşturma komutu kullanılır. Solidworks'te bulunan revolve komutunun tüm ayarlarını bilirsek, başarılı bir revolve işlemi gerçekleştirmiş oluruz. Aşağıdaki adımlar, Solidworks'te nasıl revolve komutuyla döndürerek katı oluşturulur onlar anlatışmıştır.
Solidworks'te Revolve Komutuyla Nasıl Döndürülmüş Cisimler Oluşturulur?
![[Resim: Screenshot_1-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_1-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutuna giriyoruz ve kırmızı kutucukla gösterilen Döndürme Ekseni seçeneğinde uygun olan ekseni kırmızı okla gösterildiği gibi seçiyoruz.
![[Resim: Screenshot_2-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_2-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutunda bulunan Yön1 seçeneğinde kırmızı kutucukla gösterilen seçeneklerden hangisini kullanacaksak onu seçiyoruz.
- Kör: Girilen bir açıya kadar döndürme işlemini gerçekleştiren eylemdir. Aynı zamanda ekranda bulunan oklarla da döndür işlemine izin veren seçenektir.
- Tepe Noktasında Kadar: Solidworks ekranında bulunan herhangi bir unsurun seçilen tepe noktasına değene kadar dödürme işlemini gerçekleştiren komuttur.
- Yüzeye Kadar: Solidworks ekranında bulunan herhangi bir unsurun yüzeyine kadar döndürme işlemini yapan seçenektir.
- Yüzeyden Ötele: Solidworks ekranında seçilen bir yüzeyden itibaren döndürme işlemini başlatır.
- Orta Düzlem: İki taraflı döndürme işlemi yapar.
![[Resim: Screenshot_3-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_3-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutu için kırmızı kutucukla gösterilen kısımdan bir açı değeri girilerek, kaç derece revolve edilsin o ayarlanır.
![[Resim: Screenshot_4-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_4-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutunda bulunan ve kırımızı okla gösterilen Yön2 seçeneği için de yukarıdaki ayarları yaparak, çift yönlü fakat ayrı özelliklere sahip revolve işlemi yapabilirsiniz.
![[Resim: Screenshot_5-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_5-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutundaki kırmızı kutucukla gösterilen İnce Unsur seçeneği ile, revolve işlemine ekstra kalınlık katmak için de kullanılabilir.
![[Resim: Screenshot_6-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_6-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutundaki kırmızı kutucukla gösterilen Seçili Kontürler kısmından da hangi alan seçilmiş olan eksen etrafında döndürülsün o seçilir.
![[Resim: Screenshot_7-1.png]](https://www.makineturk.net/wp-content/uploads/2020/05/Screenshot_7-1.png)
Solidworks'te Revolve(Döndürerek Katı Oluşturma) komutu işlemi sonunda oluşturulmuş geometri...
Yorumlarınızı ve sorularınızı HIZLI CEVAP bölümünde belirtmeyi unutmayınız!
Benzer Konular:
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)
Linkleri görebilmek için sitemize üye ol manız veya giriş yapmanız gerekiyor. (Sitemize üyelikler ücretsizdir!)